Život na selu

Kuće u Sremu za par hiljada eura

Pišem ovo, mada znam da ima mnogo onih kojima je sve ovo dobro poznato, ali bih želeo da ovo prvenstveno dođe do onih drugih ljudi, kojima bi ovakve informacije mogle da promenu neke stvari u životu.
Pre neki dan u razgovoru sa prijateljem  iz Kuzmina, koji nam inače uslužno sređuje naše piliće,  čujem da u našem selu ima oko 240 napuštenih kuća u kojima niko ne živi, i koje su manje više za prodaju.On mi spomenu da je i on skoro imao priliku da svoju kuću dobro proda za 5.000eura,ali ga otac odgovori od te zamisli, pošto je to kuća u kojoj je on rođen, i sve uspomene su mu u toj maloj kući…..
Za 5.000 eura, a ima i jeftinije??
Strašno!!
To su kuće sa strujom i vodom , i sa manjim ili većim placem, baštom oko kuće.
Oni koji na praznom placu  prave kuću, plaćaju priključak za struju i vodu po par hiljada eura, a ovde još dobijete i krov nad glavom, koji sa manje više rada,može da se dovede u jedan mali dopli dom.
U velikom Beogradu za ove pare možete kupiti jedva 3 kvadratna metra betona!
U našem šoru postoji jedna mala stara kuća sa velikim placem, ima i struju, mislim da ima i vodu u dvorištu.Trebalo bi na njoj da se poradi, ali za 2-3 hiljade eura koliko se prodaje , dobijete svoje malo imanje.
Mnogo je ovakvih primera po našim selima, pokušaću da iskoristim jedan lep sunčan dan, i obiđem moje selo, fotografišem te stare kuće, pa možda se i pojavi neki kupac, koji će nekoj od njih dati stari sjaj.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *