Život na selu

Pecenje ispod “saca”

-1-2 pileta
-2-3kg krompira
– dzak od brasna ili secera
-zacini po zelji i svinjska mast
Posto nam je potrebno zara za dva sata pecenja, potrebno je dosta vatre.U medjuvremenu meso koje je stajalo u marinadi poslazemo na dno tepsije, a odozgo poslazemo iseckan krompir.
 Papir od dzaka sa unutrasnje strane namazemo sa svinjskom mascu i dobro ususkamo tepsiju.
 
Kada smo dobili dosta zari, “sac” moze da se pristavi .
Nakon dva sata pecenja, spremni smo da omastimo brkove..Bitno je da ispod “saca” nista ne moze da izgori, posto zari bude taman dovoljno za vreme od oko 2 sata pecenja.
Na ovaj nacin se moze peci sve sto pozelimo, a u kucnoj varijanti moze da posluzi i elektricni sporet.Tajna je u papirnom dzaku, koji ne dozvoljava da se meso isusi i zagori,a na ovaj nacin se dobije izuzetno socno i ukusno jelo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *